20.4 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 21:55
No menu items!

Bucureştenii ar putea plăti dublu pentru întreţinere

spot_img

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, în Comisia de industrii din Camera Deputaților, că a cerut ANAF-ului o listă cu veniturile bucureștenilor astfel încât cei care au venituri de peste 2 000 – 2 500 de lei pe cap de familie să plătească 328 de lei gigacaloria. Primarul a justificat această măsură spunând că bugetul Capitalei nu mai poate face față efortului financiar presupus de subvenție. El spune că lăregește astfel categoria celor care vor primi căldură subvenționată.

” De ce să plătească dl Băsescu subvenționat, Oprescu, președintele Camerei? Nu, să plătească (toată gigacaloria, n.red.), pentru că pot să o facă. În schimb, deblochez o serie întreagă de bani din subvenție pentru mai mulți oameni care au nevoie”, a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat că el ar vrea să aplice acest principiu din iarna anului în curs dar că nu a primit lista de la ANAF din care să rezulte veniturile familiale. „Nu e niciun fel de discriminare, că toată lumea suferă de criză, este uman ceea ce facem. Guvernul nu mai dă bani de doi de zile, s-au tăiat toate ajutoarele, ce vreți să fac, nu mai pot să mai plătesc căldura, domne’, nu mai pot să o plătesc”, a subliniat Oprescu adăugând că pentru a obține bani pentru mai mulți oameni cărora să le poată reduce actualele subvenții de la 170 de lei la 140-150 de lei, trebuie ca familiile cu venituri mari să înțeleagă și să se solidarizeze.

De partea cealaltă se situează consilierii PDL care afirmă că nu înţeleg declaraţiile primarului general câtă vreme nu există o situaţie exactă a veniturilor persoanelor care locuiesc în Capitală. Mircea Raicu a spus, miercuri, ca afirmaţiile lui Sorin Oprescu nu fac decât sa panicheze populatia.

„Ca sa iei o astfel de măsură ai nevoie cam de 8 luni de zile să o pregătești. Deci in iarna asta nu se poate modifica. ” a explicat Mircea Raicu.

Asociațiile de locatari au avertizat că dacă Primăria general pune în aplicare acest plan atunci întreținerea se va dubla.(S.S.)