-0.6 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 0:27
No menu items!

Bruxelles este baricadat. Armata patrulează pe străzi pustii, lunetiștii stau pe clădiri. GALERIE FOTO

spot_img

Fotografiile surprinse pe străzile din capitala belgiană arată străzi pustii, armata prezentă peste tot, inclusiv lunetiștii pe acoperișurile clădirilor.

Bruxelles a intrat în alertă de grad 4, în timp ce în restul țării gradul de alertă este stabilit la nivelul 3. Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alertă a venit la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism în legătură cu atentatele jihadiste de la Paris. Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

Bruxelles găzduiește și reuniunea miniștrilor de justiție și interne din zeci de țări europene. Autoritățile au anunțat că au închis metroul și marile magazine din Bruxelles sâmbătă. Pe străzi patrulează Armata, atât patrule, cât și camioane și alte mașini, iar pe acoperișuri au fost puși lunetiști. Meciurile de fotbal, concertele au fost amânate iar locuitorii capitalei au fost rugați să stea în case și să evite locurile aglomerate.