7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:09
No menu items!

British American Tobacco mută la Ploiești o parte din producția din alte țări și anunță investiții de 60 mil. €

spot_img

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producător de țigarete din România, a anunțat că în 2017 valoarea investițiilor făcute în fabrica de la Ploiești a grupului va fi triplă față de estimările anunțate la finalul anului trecut. Compania va investi circa 60 de milioane de euro în ridicarea unei noi hale de producție și în retehnologizarea fabricii. În noiembrie 2016, conducerea companiei British American Tobacco anunțase că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploiești, pentru o perioadă de 5 ani.

Creșterea investițiilor se datorează extinderii capacității de producție pe fondul a trei factori importanți: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploiești, și optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte și fabrica din România, potrivit unui comunicat al companiei.

Ca urmare a dezvoltării unității de producție de la Ploiești, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziții acoperă toate zonele de competențeși îndeosebi profilurile tehnice – operatori, tehnicieni, electricieni – și logistice. În prezent, în unitatea de producție de la Ploiești lucrează circa 700 de angajați și 150 de contractori.

”În acest an, investiția noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de noi echipamente și pentru ridicarea unei noi hale de producție cu o suprafață totală de peste 4000 metri pătrați”, a declarat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România.

Investițiile se vor reflecta și în volumele produse, acestea urmând să crească cu aproximativ 30%. Totodată, numărul țărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiești va crește de la 35 la 40 de țări.

Fabrica British American Tobacco de la Ploiești este, în momentul de față, a doua cea mai importantă fabricăa grupului din Europa,și una dintre cele mai tehnologizate și mai bine dezvoltate unități de producție la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploiești va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unități de producție BAT din lume.

T.S.