11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:32
No menu items!

Fostul șef al Comunității de Informații de la Cotroceni, urmărit penal de DNA

spot_img

Procurorii DNA încep urmărirea penală față de fostul șef al Comunității Naționale de Informații de la Palatul Cotroceni, Daniel Moldoveanu, și alte persoane într-un dosar de corupție clasat inițial de DNA, dar redeschis prin decizia definitivă a Curții de Apel București, la plângerea celebrului Horia Simu.

Curtea de Apel București a dispus, luni, începerea urmăririi penale în acest dosar, după ce omul de afaceri Horia Simu, judecat într-unul dintre dosarele privind retrocedările de la ANRP. Prin decizia instanței, vor fi puși sub urmărire penală Daniel Moldoveanu, Andrei Alecsandru Buliga, Georgian Surdu, Aurel Niculae, Ionuț Birisiu, Adrian Thiess, om de afaceri, investitor în media, Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș. Toți vor fi anchetați de DNA pentru complicitate la dare de mită.

În temeiul disp. art.340 rap.la art.341 alin.6, lit.b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Simu Horia, împotriva soluţiei de clasare a cauzei, dispusă prin Rechizitoriul nr.634/P/2015 din data de 20 iulie 2016 şi Ordonanţa nr.277/II-2/2016 din data de 5 septembrie 2016 emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie din 20 iulie 2016 faţă de numiţii Moldoveanu Daniel Andrei, Buliga-Neagu Alecsandru-Andrei, Surdu Georgian Gabriel, Niculae Aurel, Birisiu Ionuţ, Adrian Thiess, Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, privitor la infracţiunile de complicitate la săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. şi ped. de art.48 alin.1, rap. la art.290 alin.1 cu aplic. art.5 Cod penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru începerea urmăririi penale cu privire la persoanele anterior menţionate şi în ceea ce priveşte infracţiunea mai sus menţionată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 3 iulie 2017

Curtea de Apel București
minuta deciziei

La câteva zile după ce DNA a clasat cauza, Horia Simu posta pe Facebook un mesaj în care spunea că procurorii nu au folosit informațiile pe care acesta le-a prezentat în legătură cu fostul consilier prezidențial Daniel Moldoveanu, după ce Horia Simu a fost inculpat și trimis în judecată de către DNA în dosarul retrocedărilor ilegale.

Andrei Tudor