24 C
București
joi, 5 august 2021 - 2:36

Britanicii și germanii, mai rău ca românii! Localurile din Mallorca se închid, după ce turiștii au ignorat regulile pandemiei

spot_img

Mai multe grupuri de turiști germani și britanici au reușit să compromită definifiv planurile pentru redeschiderea turismului în Mallorca, nefiind descurajați nici de amenzile de sute de mii de euro pentru petreceri ilegale. Câteva videoclipuri din orașele Magaluf și El Arenal au făcut turul web-ului, pentru că arătau turiștii străini în stare avansată de ebrietate, ignorând complet regulile de distanțare anti-Covid impuse de guvernul spaniol, transmite Euronews.

Astfel încât, printr-o ordonanţă de urgenţă, administrația a decis să închidă toate localurile destinate vieții de noapte,iar pentru vitejii care organizează petreceri private există amenzi de până la 600.000 de euro

Între timp, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la excesele turiștilor germani aflaţi pe insulă. „Trebuie să fim foarte atenți ca Mallorca să nu devină un al doilea Ischgl”, a spus el, referindu-se la localitatea din regiunea Tirol, capitala „vieții de noapte a Alpilor”, unde a apărut recent un grav focar.

Mallorca însă – care-şi bazează cea mai mai mare parte a economiei sale pe turism – nu a primit cu bucurie noile măsuri, iar miercuri, peste 500 de angajați din cluburile și discotecile Arenal și Magaluf au protestat împotriva acestora.

Potrivit biroului de turism: „marea majoritate a turiștilor respectau regulile distanțării într-un mod exemplar