29.5 C
București
duminică, 23 iunie 2024 - 13:55
No menu items!

Breșă de securitate în comunicațiile aeriene din New York: „Zburăm un avion în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”

spot_img

Amenințarea primită pe canalele de comunicații a controlorilor de trafic aerian le-a dat fiori americanilor, care investighează posibila amenințare teroristă, relatează CBS News.

Mai mulți controlori de trafic aerian din New York au auzit luni o amenințare îngrozitoare în înregistrarea obținută în exclusivitate de CBS News: „Zburăm un avion în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”.

Amenințarea se referă la Qassem Soleimani, generalul iranian ucis anul trecut într-un atac cu drone din SUA comandat de președintele Trump. Amenințarea a fost făcută la aniversarea de un an de la moartea lui Soleimani, pentru care oficialii iranieni au jurat de mult timp să se răzbune.

Nu este clar cine a trimis amenințarea. Deși guvernul nu crede că avertismentul asupra unui atac este credibil, acesta este investigat ca o încălcare a frecvențelor aviației, a aflat CBS News.

Surse au declarat pentru CBS News că Pentagonul și alte agenții au fost informate marți despre înregistrarea vocală digitalizată. Sursele afirmă că amenințarea a fost concepută pentru a sugera lovirea Capitoliului în aceeași zi în care Congresul va stabili rezultatele Colegiului Electoral.

Experții au spus că intruziunea este îngrijorătoare, deoarece ar putea afecta instrucțiunile pe care le primesc piloții despre cum și unde zboară avioanele.

Surse au declarat pentru CBS News că un mesaj a fost trimis marți controlorilor de trafic aerian, reamintindu-le că orice amenințare sau un avion care se abate de la traiectoria sa de zbor ar trebui raportat imediat.

FBI nu comentează, dar a spus că ia în serios „toate amenințările de violență la adresa siguranței publice”. Administrația Federală a Aviației a declarat că este în contact cu forțele de ordine.