3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 6:20
No menu items!

Ce le-a cerut ministrul transporturilor șefilor companiilor din subordine

spot_img

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, miercuri, că evaluează ministerul, companiile şi instituţiile din subordine. El le-a cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreţinere a drumurilor şi căilor ferate.

Marile investiţii publice sunt cheia pentru revenirea economiei şi sunt prioritare pentru mine şi întregul cabinet. Vorbim de autostrăzi, de drumuri expres, de modernizări ale căilor ferate şi de alte proiecte. Unde ele sunt deja în construcţie e nevoie de eficienţă şi profesionalism ca să le finalizăm cât mai rapid, unele chiar anul acesta. Nu pierdem din vedere lansarea proiectelor noi şi ne concentrăm pe eficientizarea procedurilor şi a instituţiilor care le gestionează. Una dintre provocările majore este, pe de altă parte, întreţinerea şi îmbunătăţirea infrastructurii existente. Sunt restanţe enorme şi pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară. Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreţinere a drumurilor şi căilor ferate. Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile şi instituţiile din subordine. Şi vom face schimbările şi reformele de care e nevoie pentru ca aparatul public din Transporturi să ajungă la profesionalismul aşteptat de oamenii care fac slalom printre gropi. Nu am venit aici ca lucrurile să meargă ca până acum. Sau doar puţin mai bine. Ce facem acum poate reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul transporturilor a subliniat că Executivul lucrează la legea bugetului de stat pe 2021 şi că apreciază deschiderea premierului Florin Cîţu şi prioritatea pe care acesta o face din investiţii în anul acesta.
 
Tot miercuri, Cătălin Drulă a anunţat numirea lui Horaţiu Cosma în funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, acesta urmând să se ocupe de domeniul rutier.
 
“Mai departe construim echipa în aceste prime zile şi suntem bucuroşi că ni se alătură oameni profesionişti, dedicaţi şi oneşti. Implicarea va face diferenţa pe care ne-o dorim pentru România. Astăzi am făcut prima numire de secretar de stat, pe Horaţiu Cosma, care se va ocupa de domeniul rutier. Horaţiu s-a alăturat Asociaţiei Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloş şi în ultimii 4 ani, a fost consilier parlamentar cu atribuţii legate de comisia de Transporturi din 2017. Horaţiu este omul pe care îl poţi trezi la trei noaptea să îţi spună stadiul oricărei autostrăzi, poziţiile kilometrice, soluţiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăţilor, al exproprierilor şi tot ce ţine de domeniul investiţiilor mari publice. Am mare încredere că împreună vom accelera şantierele existente şi ne vom asigura că cele viitoare pornesc cu premise de eficienţă crescută faţă de trecut”, a precizat ministrul transporturilor.