29.6 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 16:53
No menu items!

Bosch va dezvolta produse de software la Cluj

spot_img

Studenții din oraș vor avea posibilitatea unor colaborări pe proiecte

bosch

Compania germană Bosch va intensifica activitatea de cercetare și dezvoltare din România, prin deschiderea unui nou birou la Cluj, la începutul anului 2015, potrivit unui comunicat de presă. Firma nu a anunțat care este valoarea investiției sau câte locuri de muncă va înființa.

”În noul sediu R&D, Bosch se va concentra în principal pe dezvoltarea de software pentru noi produse și funcții, cum ar fi camerele video stereo, conducerea automată, invertoarele fotovoltaice, precum și portalurile web”, se arată în comunicatul citat.

Noul centru se va afla în centrul The Office, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, aproape de centru, cu scopul de a facilita interacțiunea cu universitățile locale, pentru eventuale colaborări în proiectele de pre-dezvoltare și de cercetare.

”O preocupare aparte și un factor decisiv pentru alegerea acestei locații a fost accesul la ingineri bine calificați, precum și colaborarea activă cu universități renumite – Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca”, a afirmat Roman Sellin, managerul departamentului de cercetare și dezvoltare Bosch din Cluj.

În 2013, Bosch a deschis primul centru de cercetare și dezvoltare din județul Cluj, la fabrica de la Jucu. Acest centru este axat pe dezvoltarea de electronică și software pentru produsele fabricate acolo, dar oferă servicii tehnice și altor locații Bosch.

Grupul Bosch este prezent în România de 20 de ani şi are peste 1.700 de angajaţi în patru unităţi de producţie.