6.6 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 13:14
No menu items!

Bogdan Chireac după schimbul de replici Geoană – Ciolacu: Iritarea produsă în PSD este uriașă

spot_img

Analistul politic Bogdan Chireac a comentat răspunsul lui Marcel Ciolacu pentru Mircea Geoană, care a afirmat, luni seară, că șeful PSD și alți lideri l-au căutat la biroul său să îi propună să candideze independent susținut de PSD la alegerile prezidențiale de anul acesta. „În niciun caz o discuție oficială sau foarte serioasă sau ceva în acest gen și atunci Mircea Geoană a pomenit despre această discuție, care putea să fie, mai degrabă, o discuție de salon”, a declarat jurnalistul DCNews la o emisiune de televiziune.

”S-ar putea să nu mintă nimeni, oricât ar fi de ciudat, în sensul în care au loc discuții despre președinția României, despre candidatura la președinția României de multă vreme, de un an și jumătate cel puțin. Și cine știe cum a fost discuția la vremea respectivă, la modul: Mircea, te gândești să candidezi? Dacă ești independent, te susținem noi? O fi fost o discuție de genul acesta”, a comentat Bogdan Chireac, adăugând că în mod cert, șeful PSD Marcel Ciolacu a fost foarte iritat de anunțul lui Geoană.

„Iritarea produsă în PSD este uriașă în acest moment, repet, pe o discuție care probabil s-a desfășurat, dar nu în termenii oficiali. Sunt convins că s-au spus astfel de lucruri”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a mai precizat că dacă cele două partide din coaliție, PNL și PSD, și-ar desemna candidații inclusiv pentru celelalte alegeri, astfel de discuții nu ar mai exista.

„Până la urmă, cât mai sunt? Februarie a trecut din punct de vedere politic, martie, aprilie, în mai începe campania. Deci mai sunt două luni de zile și niciun partid politic nu are lista pentru europarlamentare, nici candidații la marile primării nu sunt precizați”, a mai spus Bogdan Chirieac.

M. Nedelcu