13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:36
No menu items!

Bogdan Aurescu: Am cerut să se investigheze posibile crime de război. Este important ca procurorul Curții Penale Internaționale să se deplaseze în Ucraina

spot_img

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, că este extrem de important ca procurorul Curții Penale Internaționale să se deplaseze în Ucraina pentru a culege elemente de probă.  

El a subliniat că România, alături de alte state, a cerut încă din 2 martie să se investigheze posibile crime de război comise de ruși în țara vecină.

”Am condamnat ferm și apăsat atacurile Rusiei împotriva civililor, crimele comise la Bucha și în alte localități. Este clar, fără urmă de îndoială, că răspunderea aparține Rusiei, pentru că au fost comise într-o zonă a Ucrainei controlată de ruși. Trebuie să fie judecați și condamnați pentru faptele lor. Am cerut încă de pe 2 martie procurorului internațional să investigheze posibilele crime de război. Considerăm că este extrem de important ca procurorul Curții Penale Internaționale să se deplaseze în Ucraina pentru a culege elemente de probă în așa fel încât dosarele să fie probate solid”, a spus Bogdan Aurescu, luni.

                                                                                                               Adina Silav