37.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 18:20

Bode: Mobilizarea antreprenorului pe lotul 2 al şantierului Autostrăzii Comarnic-Braşov este foarte bună. Infrastructura – un domeniu vital

spot_img

Mobilizarea antreprenorului care lucrează pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2 – sectorul Predeal-Cristian, este una foarte bună, lucru pe care l-am observat şi pe alte şantiere unde lucrează români, a declarat vineri Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, citat de Agerpres.

”Sunt aici, pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2, pe sectorul Predeal-Cristian, unde lucrează o firmă românească. Mobilizarea antreprenorului este una foarte bună, lucru pe care l-am văzut şi pe alte şantiere unde lucrează români. Este un lucru foarte bun că şantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente şi de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investiţiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să ştie că suntem alături de ei şi, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările. Sunt sigur că toţi ştiţi faptul că am depus toate eforturile ca în aceste momente tot transportul de marfă să nu fie afectat şi aprovizionarea cu materialele necesare şantierelor să nu fie întrerupă. Pentru că suntem şi în apropierea DN1, vă spun că am ridicat şi restricţiile de trafic pe acest sector. Deci, aveţi toate pârghiile necesare să funcţionaţi şi să vă aprovizionaţi şantierele”, a spus Bode, pe durata vizitei pe care a efectuat-o pe şantierul sectorului Predeal – Cristian, parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic – Braşov.

Oficialul a solicitat antreprenorului să semnaleze problemele administrative, dacă acestea vor apărea, pentru a fi rezolvate cât mai repede. ”Ştiu că nu aveţi probleme cu plăţile din partea Companiei de Autostrăzi, că sunteţi mobilizaţi şi lucraţi în două schimburi, că aveţi front de lucru şi că puteţi da în trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucraţi. Vremea vă permite să turnaţi asfalt şi vă rog să menţineţi ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceţi la cunoştinţă pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectaţi termenele şi că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă în acest an”, a afirmat Bode.

Lotul 2 al Autostrăzii Comarnic-Braşov, pe sectorul Predeal – Cristian, este un obiectiv al cărui contract este semnat cu Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL. Valoarea contractului se ridică la 118.019.701 lei (fără TVA). Pentru proiectare este alocată o perioadă de şase luni, în timp ce execuţia va fi avea loc pe o durată de 18 luni. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 48 de luni.