3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:09
No menu items!

Bode, despre scandalul în care au fost implicați Diana Șoșoacă și soțul ei: Sunt nemulțumit că cel care a agresat un polițist e liber

spot_img

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, referitor la scandalul în care au fost implicați Diana Șoșoacă, soțul ei și jurnaliștii italieni, că din punctul lui de vedere polițiștii au acționat corect. Bode a spus că și el este nemulțumit că cel care l-a agresat pe un polițist este în libertate, făcând referire la soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă.

„Din punctul meu de vedere, al ministrului Afacerilor Interne, poliţiştii au intervenit corect, au respectat toate procedurile. În primul rând, au ajuns, în urma solicitării la 112, în mai puţin de patru minute la faţa locului. Imediat, au procedat la aplanarea acelui conflict, iar în momentul în care au aplanat conflictul, conform procedurilor legale în astfel de situaţii, au invitat persoanele implicate în conflict la secţia de poliţie. Am fost anunţat în seara zilei de vineri. Am ştiut despre acest incident. De asemenea, ambasadorul Italiei în România a fost informat de către conducerea MAI în seara zilei de vineri”, a afirmat Lucian Bode, joi, la Zalău.

El a adăugat că sunt două dosare penale, până în prezent, şi are încredere că instituţiile abilitate din România şi Italia îşi vor face treaba în aşa fel încât toţi vinovaţii să plătească.

„Sunt două părţi nemulţumite – jurnalista din Italia despre modul în care a fost tratată. Este nemulţumită şi partea ailaltă pentru că n-am fi reacţionat cum ar fi vrut în legătură cu jurnaliştii. Eu, ministrul Afacerilor Interne, vă spun că sunt foarte nemulţumit că un poliţist, participant la această activitate a fost împins, i s-a pus mâna în gât şi a fost tras de uniformă, iar cel care s-a dedat la aceste fapte de ultraj este în libertate. Avem două dosare penale. Eu am încredere în instituţii, în colaborarea dintre instituţiile din România şi din Italia, care e una la nivel înalt, şi am încredere că la finalul anchetei toţi vor plăti”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

USR a anunțat, joi, că a cerut Comitetului Liderilor grupurilor parlamentare din Senat să-l invite la „Ora Guvernului” pe ministrul Lucian Bode, ca să clarifice felul în care Poliţia Română a acţionat în cazul senatoarei neafiliate Diana Şoşoacă, care a fost implicată în data de 13 decembrie 2021 într-o altercaţie cu o echipă a televiziunii italiene RAI.

Cererea este făcută în temeiul art. 181 din Regulamentul Senatului, urmând ca ministrul de Interne să vină în Parlament până la încheierea actualei sesiuni parlamentare ordinare.

Motivând cererea, liderul grupului USR din Senat, senatorul Radu Mihail, arată că tema este de interes major, în condiţiile în care este pusă la îndoială capacitatea Poliţiei Române de a aplica legea în mod egal, fără tratament diferenţiat între cetăţenii de rând şi unii demnitari, mai arată sursa citată.

„Din înregistrările video din spaţiul public reiese că dna senator Şoşoacă a avut un comportament impropriu, a interzis jurnalistilor să părăsească incinta in care se aflau, lipsindu-i de libertate şi a făcut abuz de funcţia sa, ameninţând forţele de ordine. Nu în ultimul rând, această situaţie a provocat un incident diplomatic grav, care a necesitat intervenţia de urgenţă a reprezentanţilor Ambasadei Italiei la Bucureşti”, a afirmat Radu Mihail.

                                                                                                                  Adina Silav