19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:28
No menu items!

Bode a cerut amânarea dezbaterii moțiunii simple depuse de USR

spot_img

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat, marţi, printr-o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea simplă depusă împotriva sa de către parlamentarii Forţa Dreptei şi USR. Liderii coaliției au luat act de solicitarea lui Bode și au amânat dezbaterea moțiunii simple.

Lucian Bode precizează că în cursul zilei de marţi, când era programată dezbaterea moţiunii, este angrenat într-o acţiune care vizează semnarea contractului pentru achiziţia de nave multirol, de către IGSU, eveniment care are loc în prezenţa ambasadorului Olandei în România.

De asemenea, Lucian Bode mai spune că începând cu 12 octombrie, se va afla în Belgia, resperctiv Luxemburg, pentru activităţi în marja Consiliului UE în formatul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Ministrul mai arată că începând de duminică se desfăşoară sub coordonarea Comisiei Europene exerciţiul voluntar de evaluare a implementare a acquis-ului Schengen de către România.

Dezbaterea moțiunii simple era programată marți, la ora 11.30.

Ministrul a cerut reprogramarea dezbaterii pentru săptămâna 17-21 octombrie.

Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost iniţiată de USR şi semnată de către deputaţii partidului Forţa Dreptei.

                                                                                                                   Adina Silav