25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:51
No menu items!

„Blonda de la Străzi”, Alina Roman, a demisionat din cauza problemelor de la Centrul de trafic al Capitalei

spot_img

Primarul general interimar al Capitalei, Marin Ștefănel Dan, a semnat demisia Alinei Roman din funcția de director general al Administrației Străzilor, instituția răspunzătoare pentru defecțiunile apărute la Sistemul de Management al Traficului din Capitală.

Primarul a analizat situația Centrului, după apariția în presă a informațiilor privitoare la defecțiunilor care au blocat sistemul de monitorizare a traficului. Sistemul a fost realizat cu bani de la BERD, a costat în total 21 de milioane de euro, iar reprezentanții BERD au cerut într-un raport explicații Primăriei Capitalei. Marin Ștefănel Dan spune că va lua toate măsurile necesare astfel încât acest sistem să funcționeze din nou, iar traficul din Capitală să fie astfel îmbunătățit.

Alina Roman este verificată și de inspectorii ANI, care au stabilit că “Blonda de la Străzi” a cheltuit mai mult decât a cîștigat. Astfel, susține ANI, Alina Roman a cumpărat două terenuri și o mașină de 20.000 de euro, iar ratele aferente acestui împrumut îi depășeau cu mult salariul de la stat. Alina Roman a fost numită la șefia Străzilor în 2008, dar a lucrat în Primăria Capitalei din 2002, ca referent, apoi la șef de serviciu la Administrația Lacuri și Parcuri, iar din 2005, ca director economic la Administrația Străzilor.

Sofia Marinescu