6.6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024 - 22:34
No menu items!

Blaga: PPE, singura forţă capabilă să finalizeze proiectul de revigorare al Europei

spot_img

Liderul PDL, Vasile Blaga, este de părere că PPE este singura forţă capabilă să îşi asume şi să ducă la bun sfârşit proiectul de revigorare al Europei, într-un moment important pentru UE, dominat de criza financiară, creşterea şomajului şi a tendinţei de escaladare a populismului şi radicalismului politic.
„Congresul se desfăşoară într-un moment de cotitură pentru Uniunea Europeană. Criza financiară şi economică a crescut dramatic şomajul şi inegalităţile la nivel de oportunităţi şi venituri. Milioane de tineri sunt privaţi de perspective de viitor. Curentele antieuropene, populismul şi radicalismul politic sunt în creştere, constituind ameninţări serioase la adresa democraţiilor noastre.  Cetăţenii Europei aşteaptă de la noi soluţii şi acţiuni concrete de rezolvare a crizei. Partidul Popular European, ca cel mai mare partid european, este dator să prezinte Europei şi lumii un proiect politic şi direcţii clare de acţiune, care să fie preluate şi puse în aplicare de forurile comunitare şi guvernele naţionale”, a declarat Blaga. În opinia sa, PPE este singura forţă capabilă să îşi asume responsabilitatea şi să ducă la bun sfârşit proiectul de revigorare a Europei.  El a adăugat că valorile pe care se bazează PPE în conceperea şi implementarea modelului de dezvoltare a UE constau în familie, solidaritate, responsabilitate, respect pentru demnitatea umană şi drepturile omului, justiţie, libertate a conştiinţei şi expresiei, responsabilitatea, egalitatea şi dreptatea, adevărul, solidaritatea şi subsidiaritatea.

„Ne propunem să readucem prosperitate în spaţiul european, să ajutăm la crearea de noi locuri de muncă, să încurajăm spiritul antreprenorial, inovaţia şi competitivitatea. Vrem să contribuim la dezvoltarea pieţei unice şi să promovăm echilibrul în politicile bugetare şi fiscale naţionale. Reuşita acestui proiect european depinde de modul în care vom şti să acţionăm împreună. Noi, în România, avem o vorbă: ‘La toţi ne e greu, dar nu la toţi la fel!’. Cu alte cuvinte, trebuie să recunoaştem că există dezechilibre între regiuni, între vechile şi mai noile state membre, să admitem că unele state au dificultăţi mai mari decât altele. De multe ori, zonele care se confruntă cu probleme constituie mediul propice pentru ascensiunea partidelor populiste, radicale şi nihiliste, care pot ameninţa proiectul european. Sunt convins că efortul nostru comun va ţine seama de aceste realităţi”, a precizat  Vasile Blaga.