16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:20
No menu items!

Bisericile, controlate „la sânge” în perioada următoare

spot_img

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în această perioadă, vor fi intensificate controalele în biserici, pentru a verifica dacă sunt asigurate măsurile de prevenire a incendiilor, având în vedere că în perioada următoare credincioşii vor participa în număr mare la slujbe.

„Premergător sărbătorilor pascale, acţiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precădere la unităţile de cult. (…) Pe timpul controalelor, specialiştii în prevenirea incendiilor vor avea în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat”, se arată într-un comunicat al IGSU.

De asemenea, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor instrui personalul bisericesc, „ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul şi după terminarea slujbelor, astfel încât aceştia, la rândul lor, să le transmită şi enoriaşilor”, mai transmite sursa citată.

În perioada 21 aprilie-06 mai, în localitatea Prislop din judeţul Hunedoara, va fi operaţionalizat şi un punct de prim ajutor medical. Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple va avea în dotare echipamentele şi materialele necesare, pe care paramedici SMURD le vor utiliza în cazul urgenţelor medicale.

IGSU a intervenit, anul acesta, pentru stingerea mai multor incendii produse în lăcaşurile de cult. Cel mai grav incendiu s-a produs într-un lăcaş de cult din România în data de 18 aprilie 1930, în localitatea Costeşti din judeţul Argeş. Atunci, 108 persoane şi-au pierdut viaţa, majoritatea copii. Incendiul a izbucnit în interiorul unei biserici, de la o lumânare.

Andrei Tudor