18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:59
No menu items!

Benjamin Netanyahu, în autoizolare. Israelul va elibera pașapoarte de vaccinare

spot_img

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni că a intrat în autoizolare, după ce a intrat în contact cu o persoană care ulterior a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, relatează dpa, preluată de Agerpres. Israelul se pregătește intens de vaccinare și plănuiește eliberarea de certificate verzi, pentru ca restricțiile să nu li s emai aplice celor vaccinați.

Netanyahu va rămâne în carantină până vineri, a precizat biroul prim-ministrului israelian.

Acesta a făcut deja două teste de coronavirus, duminică şi luni, şi amândouă au ieşit negative. Şeful guvernului israelian a asigurat, pe Twitter, că se simte bine.

Benjamin Netanyahu, care are 71 de ani, a mai intrat în izolare de două ori, în prima parte a anului în curs.

Israel, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a depăşit luni 3.000 de decese de COVID-19 şi continuă să nu poată să stabilizeze curba infectărilor, înregistrând peste 1.700 de contagieri zilnice, relatează EFE.

Ministerul Sănătăţii a informat luni despre 1.720 de cazuri în ultimele 24 de ore şi a 3.003 decese de la începutul pandemiei în martie.

Numărul total al cazurilor se apropie de 360.000, cu peste 17.000 de cazuri active în prezent.

În spital sunt internate 383 de persoane, dintre care aproape o sută sunt conectate la aparate.

Autorităţile au avertizat asupra posibilităţii unui al treilea val al pandemiei şi a unei noi perioade de izolare la nivel naţional.

Între timp, Israelul se pregăteşte iminent de o campanie masivă de vaccinare, după ce primele doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer au ajuns deja în ţară. Administrarea vaccinului ar putea începe săptămâna aceasta, cu peste 82.000 de persoane vaccinate zilnic.