29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 12:53

Beneficiile uleiul din arbore de ceai

spot_img

Beneficiile uleiul din arbore de ceai

Plantă originară din Australia, Melaleuca Alternifolia sau arborele de ceai, conţine ulei esenţial în frunzele sale. Acest ulei are proprietăţi antiseptice, fiind folosit ca tratament adjuvant în tratarea rănilor şi prevenirea infectării lor. I-au fost dovedite acţiunile antiseptice, antimicrobiene şi antifungice, datorită compuşilor săi activi. Uleiul a fost utilizat ca tratament complementar în tratarea plăgilor chirurgicale, a arsurilor şi în tratamente stomatologice.

Uleiul distruge stafilococi, având rol antimicrobian şi este ingredient de bază în produse dermatologice şi cosmetice – săpun, şampon, balsam de buze, creme, unguente şi pastă de dinţi. Uleiul se utilizează diluat şi nu se recomandă administrarea pe cale orală deoarece poate fi toxic. Se utilizează pentru tratarea unor răni şi tăieturi superficiale, arsuri, acnee, infecţii fungice minore sau afecţiuni ale tractului respirator şi este un puternic stimulator al sistemului imunitar.

Uleiul de arbore de ceai este utilizat în produse dermatocosmetice: creme cutanate, şampoane antimătreaţă, creme antifungice, preparate topice anticandidozice şi creme antiacneice. Uleiul de arbore de ceai este integrat în pasta de dinţi şi apa de gură. Specialiştii consideră că este foarte sigur în administrarea tegumentara locală. Adăugând câteva picături în crema zilnică de faţă, redă tenului supleţea şi atenuează ridurile fine. Uleiul este eficient şi în seboree, reglând activitatea glandelor sebacee – pentru spălarea părului cu tendinţe spre îngrăşare, adăugăm câteva picături în şampon.

C.N.