26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:22
No menu items!

DNA: Gigi Becali, implicat în dosarul „Transferuri în fotbal” UPDATE

spot_img

DNA: Gigi Becali implicat în dosarul "Transferuri în fotbal"

Deputatul Gigi Becali (PNL) este implicat în dosarul „Transferuri în fotbal” și ar fi avut chiar o întâlnire conspirativă cu vărul său Victor Becali, cu finul său Cristian Borcea și cu finanțatorul echipei de fotbal Rapid Gheorge Copos, acasă la acesta din urmă, pentru a discuta detalii care să fie folosite de apărare în acest dosar. Așa susțin procurorii anticorupție în documentele transmise Curții Supreme, în baza cărora au cerut interdicția de a părăsi România pentru mai-marii fotbalului.

„Cu câteva zile înainte de judecarea primului termen în recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, inculpaţii Gheorghe Copos, Cristian Borcea şi Victor Becali s-au întâlnit într-o locaţie privată, aparţinând inculpatului Copos Gheorghe, cu Becali Gheorghe, inculpat care aşteaptă pronunţarea unei decizii definitive într-o cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători, aspect care ridică serioase semne de întrebare cu privire la implicarea persoanei menţionate în afacerile judiciare ale inculpaţilor, cu atât mai mult cu cât acesta din urmă a relatat că l-a sfătuit pe afinul său, inculpatul Cristian Borcea, să părăsească ţara după condamnarea pronunţată de instanţa de apel, aspect confirmat în parte de inculpat”, se arată în documentul Direcției Naționale Anticorupție.

În plus, în susținerea cererii lor, anchetatorii subliniază că „inculpaţii deţin importante valori financiare în ţară şi în străinătate, inculpatul Borcea Cristian având chiar rezidenţa în SUA, relaţiile personale şi comerciale deţinute putând fi de natură să le asigure acestora părăsirea intempestivă a teritoriului ţării şi sustragerea astfel de la judecarea cauzei în recurs”.

Mai mult, DNA subliniază, în aceleași documente, că o parte dintre inculpații în dosarul transferurilor – și îi nominalizează aici pe Gheorghe Copos, Jean Pădureanu și Cristian Borcea – „au început să înstrăineze o parte din bunurile lor ori acțiunile deținute la diferite societăți comerciale sau să formuleze cereri de intrare în insolvență a cluburilor de fotbal, aspect de natură a îngreuna recuperarea prejudiciului produs în cauză și a le conferi resurse financiare sporite”.

Procurorii le atrag atenţia magistraților că „nu sunt deloc de neglijat” ultimele cazuri judiciare cu inculpaţi care au părăsit ţara în timpul procesului şi dau ca exemple cazurile lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Mihail Boldea (fost deputat PDL extrădat din Kenya, după ce a fost pus sub acuzare de DIICOT), Codruţ Marta (dat dispărut de soţie şi căutat de Interpol) sau Gheorghe Becali (aflat în Dubai).

Discuţiile privind cererea DNA au început luni, la ora 11.00, la Înalta Curte de Casaţie.

UPDATE

Magistrații au amânat pentru 19 februarie judecarea cererii DNA de impunere a interdicției de a părăsi țara pentru „greii” fotbalului. Motivul: Jean Pădureanu și Mihai Stoica nu au fost prezenți în sala de judecată. În timp ce Mihai Stoica a invocat cantonamentul Stelei, Pădureanu și-a motivat absența din sala de judecată prin probleme medicale.