3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:13
No menu items!

Beneficiile laptelui de migdale

spot_img

lapte de migdale

Laptele de migdale oferă mai multe beneficii și este mai nutritiv decât laptele obișnuit datorită conținutului mai ridicat de nutrienți și procesării mai scăzute și este o alternativă pentru cei cu intoleranță la lactoză sau cu alergii la produsele din soia.

Iată câteva dintre beneficiile laptelui de migdale:

Te ajută să îți menții silueta – laptele de migdale aduce beneficii persoanelor orientate către slăbire și controlul greutății, avand alături de puține calorii și un conținut de fibre util în promovarea unei digestii sănătoase. Un pahar de 250 ml are 1g de fibre alimentare. Are un conținut caloric scăzut, un pahar de 250 ml având  doar 40-60 de calorii, prin comparație cu laptele de vacă care are între 90 și 120 de calorii.

Este bogat în nutrienți și vitamine liposolubile – persoanele care au nevoie de magneziu, potasiu, calciu și vitamina E, pot lua acești nuntrienți din laptele de migdale.

Menține sănătatea ochilor și a pielii – vitamina A este foarte importantă și pentru sănătatea ochilor, îmbunătățind și aspectul pielii și sprijinind dezvoltarea naturală.

Reduce riscul de osteoporoză – calciul joacă un rol esențial în dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor și a dinților. Laptele de migdale oferă 25% din doza recomandată de vitamina D, ceea ce sonstituie sprijin veritabil pentru sănătatea oaselor.

Calciul este necesar și pentru reglarea tensiunii și este necesare și pentru contracția musculară. Cei care au intoleranță la lactoză, mai exact la produsele lactate, sau pur și simplu aleg să nu le consume, de cele mai multe ori dezvoltă o deficiență de calciu.

Diabet – Laptele de migdale este foarte bunpentru diabetici, întrucât 250 ml de lapte de migdale conțin doar 8g de carbohidrați, dintre care 7g sunt zahăr. Aceste zaharuri reprezintă conținutul total de carbohidrați care va avea un impact minim asupra organismului nostru prin comparație cu laptele obișnuit, care conține zaharuri simple pe care organismul nostru le depozitează sub formă de grăsime, fapt ce va înlătura utilizarea nutrientilor vitali.

Datorită conținutului scăzut de carbohidrați, laptele de migdale are și un indice glicemic scăzut, făcându-l ușor de digerat și disponibil spre a fi folosit ca sursă de energie.

Sprijină sănătatea cardiovasculară – Conținutul scăzut de sare, lipsa colesterolului și prezența a circa 150mg de potasiu din laptele de migdale ajută la menținerea tensiunii în parametri normali și sprijină sănătatea cardiovasculară.

C.A.