4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:14
No menu items!

Belgia. Două polițiste rănite cu o macetă de un bărbat care a strigat „Alahu Akhbar”

spot_img

Doi poliţişti au fost răniţi cu o macetă, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului Charleroi din Belgia de către un individ care striga „Allahu Akbar”, a informat poliţia locală, citată de La Libre Belgique.

Un perimetru de securitate a fost creat în jurul bulevardului Pierre Mayence. Una dintre poliţiste a avut răni profunde la nivelul feţei şi este spitalizată, în timp ce colega sa are răni uşoare. Ofiţerii de poliţie fiind în afara pericolului,

Agresorul a fost rănit de focuri de armă trase de poliţie şi a murit la spital. Incidentul a avut loc în apropierea secţiei de poliţie din Charleroi.

Primele elemente ale anchetei trimit în mod clar spre ipoteza unui act terorist, a declarat premierul Belgiei, Charles Michels, cu privire la atacul cu macetă de sâmbătă după-amiază, în care au fost răniţi doi poliţişti din oraşul Charleroi, relatează Le Figaro online. 

Incidentul de la Charleroi urmează unei serii de atacuri cu cuțit și arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizații teroriste.

Pe 22 martie acest an, mai mulți militanți jihadiști s-au aruncat în aer la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și într-o stație de metrou din capitala belgiană, 32 de persoane decedând în atentatele sinucigașe. Cu patru luni înainte, o serie de atacuri teroriste coordonate, comise la Paris, s-au soldat cu moartea a 130 de persoane. Unii dintre indivizii implicați în atentatele din capitala franceză aveau domiciliul în Belgia.

Pe teritoriul belgian nivelul de alertă este în prezent ridicat la 3, pe o scară maximă până la 4, ceea ce înseamnă situație „gravă, cu o amenințare posibilă și probabilă”.

Emanuel Stan