12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:57
No menu items!

BBC: Islamistul „Jihadi John” este Mohammed Emwazi din Londra / VIDEO

spot_img

Luna trecută, militantul Stat Islamic a apărut într-o scurtă înregistrare alături de ostaticii japonezi Haruna Yukawa și Kenji Goto, cu puțin timp înainte ca aceștia să fie uciși

jihadi_john

Militantul grupării Statul Islamic (SI) cunoscut drept „Jihadi John” – care a apărut în multe înregistrări video cu ostatici occidentali care urmau să fie executați de jihadiști – se numește Mohammed Emwazi și provine din vestul Londrei, relatează BBC.

Emwazi a fost văzut prima dată într-o înregistrare a SI în august anul trecut, alături de jurnalistul american James Foley, care a fost ucis.

Ulterior, se crede că el a mai apărut în înregistrările care au precedat execuția prin decapitare a jurnalistului american Steven Sotloff, ale britanicilor David Haines și Alan Henning și cea a americanului Abdul-Rahman Kassig.

Luna trecută, militantul SI a apărut într-o scurtă înregistrare alături de ostaticii japonezi Haruna Yukawa și Kenji Goto, cu puțin timp înainte ca aceștia să fie uciși.

Se pare că Mohammed Emwazi are legături cu un fost suspect care a călătorit în Somalia în 2006 și care se presupune că este implicat în finanțarea grupării islamiste somaleze Al-Shabaab.

R.D.