14 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:42

Băsescu va fi anchetat din nou de Parchetul General

 

Procurorii Parchetului General au redeschis dosarul în care Traian Băsescu a fost cercetat pentru discuția despre judecătoarea Camelia Bogdan, apărută în spațiul public, în care vorbea despre schimbarea și influențarea completului de judecată în dosarul ICA.

Dosarul clasat în baza plângerii fostului deputat Sebastian Ghiță referitoare la înregistrările  cu Traian Băsescu, a fost redeschis după ce procurorul ierarhic superior a decis infirmarea soluţiei de clasare, informează Antena 3.

Sebastian Ghiţă a prezentat, la începutul acestui an, o înregistrare audio care conţinea un dialog ce ar fi fost purtat de Traian Băsescu cu un interlocutor necunoscut şi în care fostul preşedinte afirma că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Camelia Bogdan.

Jurnaliștii România TV au fost chemați la audieri la Parchetul General în acest dosar. Deși au fost chemați pentru înregistrările cu Traian Băsescu, ei au fost întrebați despre Sebastian Ghiță. Dintre cei 38 de jurnaliști chemați la Parchet, zece erau prezentatori la postul de televiziune. Dosarul fusese deschis in rem.

Interlocutor: Şi aveţi înregistrări cu toţi?Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da’ să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet. Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Interlocutor: Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.Interlocutor: Probleme cu dosarul Voiculescu?Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii, Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.Interlocutor: Sunteţi supărat pe ei.

Băsescu: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!

Olimpia Diaconiuc