17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 3:49
No menu items!

Bascheții lui Jordan din primul său sezon NBA, au fost vânduți cu aproape 1,5 milioane de dolari

spot_img

O pereche de pantofi sport purtaţi de legendarul baschetbalist Michael Jordan, în primul său sezon din NBA, a fost vândută pentru suma de 1,47 milioane de dolari la o licitaţie, informează DPA luni.

Cumpărătorul încălțărilor a fost Nick Fiorella, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, duminică.

Fiorella este un cunoscut colecţionar de cartonaşe sportive, în valoare de milioane de dolari.

Pantofii sport Nike Air Ship pe care i-a achiziţionat, au fost purtaţi de Jordan în primul său sezon din NBA, în 1984, potrivit casei de licitaţii.

Încălţările roşu cu alb au fost deţinute anterior de un copil de mingi de la Denver Nuggets, care le primise cadou, conform Agerpres.

O altă pereche de pantofi sport ai lui Jordan s-a vândut, anul trecut, cu 560.000 de dolari.

Jeffrey Michael Jordan, născut la 17 februarie 1963 este un fost jucător profesionist american de baschet.

În biografia lui de pe site-ul National Basketball Association (NBA) se afirmă: „prin aclamare, Michael Jordan este cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor.”

Jordan a fost unul dintre cei mai bine comercializați sportivi ai generației sale[necesită citare], și a fost un factor decisiv în popularizarea NBA în întreaga lume în jurul anilor 1980 și 1990.

Considerat cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor, Michael Jordan a avut un cuvânt greu de spus în vederea popularizării NBA (National Basketball Association), mai ales prin prestațiile sale din anii ’80 si ’90.

După o carieră începuta la Universitatea din Carolina De Nord, Jordan a ales in 1984 să joace pentru Chicago Bulls. Într-un timp foarte scurt, a devenit unul dintre starurile Ligii Americane de Baschet.

Abilitățile magnifice de a înscrie slam dunk-uri de la linia de fault, la concursurile de acest gen, i-au adus supranumele de „Air Jordan” sau „His Airness”.

De asemenea a câștigat și titlul de cel mai bun jucator defensiv din NBA.

Jordan este cunoscut  pentru echipamentele sportive care îi poartă numele.

Introduși pe piață în anul 1985, adidașii Nike Air Jordan sunt recunoscuți și astăzi și încă sunt ceruți în magazinele de specialitate.