14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:12
No menu items!

Barurile din Anglia se gândesc dacă plăcinta sau chipsurile „se pun” masă în mijlocul restricțiilor COVID

spot_img

Proprietarii de puburi din pfocarele COVID-19 din Anglia se gândeau, marți, la o întrebare care ar putea decide dacă supraviețuiesc sau se scufundă din cauza blocării coronavirusului: când este un pub un pub și când devine un restaurant?, transmite Reuters.

Întrebarea a stârnit o discuție bizară cu privire la unele dintre gustările preferate din  Anglia: cartofii prăjiți, cipsurile și jumpării de porc – nu sunt considerate o masă, potrivit unui oficial guvernamental chestionat cu privire la statutul delicateselor.

Dar un produs de patiserie din Cornish, o plăcintă de carne și legume mult iubită, care datează din vechile mine din Anglia, contează ca o masă.

Premierul Boris Johnson a introdus luni un nou sistem de restricții pe niveluri pentru Anglia, cu Liverpool și Merseyside înconjurător plasate la cel mai înalt nivel, cu pub-uri închise, pentru a reduce accelerarea cazurilor COVID-19.

Dar, conform sfaturilor publicate de guvern, puburile pot rămâne deschise în astfel de zone „unde funcționează ca și cum ar fi un restaurant – ceea ce înseamnă să servească mese substanțiale, cum ar fi prânzul principal sau cina”.

Astfel de pub-restaurante pot servi alcool doar ca parte a unei astfel de mese, conform sfaturilor guvernului.

Secretarul pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat că o masă substanțială era clară – și nu a inclus gustări precum jumări de porc sau chipsuri, dar a inclus plăcinta din Cornish și, eventual, chifle de cârnați.

„O masă substanțială înseamnă tipul de masă pe care l-ați lua pentru prânz sau felul de masă pe care l-ați avea pentru cină – o masă adecvată. Nu înseamnă un pachet de chipsuri sau o farfurie de chipsuri sau o pungă de jumări de porc ”, a declarat Jenrick pentru Sky.

Întrebat de reporteri marți, Jenrick a fost de acord că un Cornish Pasty cu chipsuri sau salată ar însemna o masă substanțială.

„Aceasta este o masă normală”, a declarat Jenrick pentru LBC. „Oamenii care conduc de fapt puburi și baruri vor fi familiarizați cu acest lucru și vor ști cum să opereze acest lucru.”

British Beer & Pub Association (BBPA), un grup de lobby pentru fabrici de bere și pub-uri, a declarat că aproximativ 970 de pub-uri vor fi afectate de anunțul lui Johnson.

„Identificarea cârciunilor pentru închidere și restricții suplimentare este pur și simplu o decizie greșită și extrem de nedreaptă”, a spus CEO-ul BBPA, Emma McClarkin. „Dacă guvernul va merge cu adevărat înainte și va forța o mare parte din sectorul nostru să închidă, atunci va fi nevoie de un pachet financiar de sprijin mult mai puternic.”