21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 11:33
No menu items!

Baronul de Neamț Ionel Arsene a fost ARESTAT în Italia

spot_img

Magistrații din Italia au emis mandat de arestare pe numele lui Ionel Arsene, care s-a predat, luni, la Bari, în prezența avocaților. Practic, judecătorii au confirmat mandatul de arestare internațional emis pe numele lui Arsene și au decis ca baronul de Neamț să stea în arest până la extrădare.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, de magistrații Curţii de Apel Braşov, la data de 10 martie. Numai că pe 6 martie, Arsene ieșise din țară, spre Italia, declarând că este în concediu. IPJ Neamț a emis mandat de executare a pedepsei închisorii, apoi l-au dat pe Arsene în urmărire internațională.

Presa a relatat că președintele CJ Neamț are casă și o afacere în Italia, posibil și rezidență, astfel că atunci când s-a predat, a mizat pe faptul că va scăpa de pedeapsa din România, așa cum au reulit și alți fugari celebri, în aceeași țară – Dragoș Săvulescu, Alina Bica, Mario Iorgulescu.

Surse judiciare au declafrat că Arsene va fi extrădat în cel mai scurt timp și adus în România ca să-și ispășească pedeapsa.

M. Nedelcu