8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:02
No menu items!

Baronul de Brăila Gheorghe Bunea Stancu iese din arestul poliției

spot_img

Magistrații Curții de Apel Galați au decis, joi, ca președintele CJ Brăila, acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu să fie în arest la domiciliu. aceeași măsură a fost luată și în cazul vicepreședintelui Consiliului Județean, Florin Mija.

Bunea-Stancu Gheorghe

Curtea de Apel a respins contestațiile la decizia Tribunalului Galați, de săptămâna trecută, care a hotărât ca Bunea Stancu și Mija să stea în arest la domiciliu, iar șeful biroului de achiziții din CJ Brăila, Nicolae Moisiu, să rămână cu control judiciar. DNA ceruse arest prevetiv pentru toți cei trei inculpați.

DNA susține că în perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, și ceilalți doi inculpați și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice, pentru realizarea unor obiective de interes local și județean, organizate de CJ Brăila.

Potrivit procurorilor, modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a condus la situația ca trei societăți comerciale să dețină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila, fiind practic singurele firme care participă și câștigă contracte pe plan local și județean.

Prejudiciul calculat este de aproximativ 3 milioane de lei.

M.N.