29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:39
No menu items!

Convoiul umanitar trimis de Kiev a ajuns în estul Ucrainei

spot_img

Ajutorul umanitar include alimente, apă, medicamente, precum şi alte produse de care au nevoie locuitorii din estul Ucrainei

 convoi umanitar - ucraina

Convoiul cu ajutor umanitar trimis de Kiev joi a ajuns deja în estul Ucrainei, în contextul în care un convoi umanitar rus de aproape 300 de camioane a ajuns în regiunea Rostov, la frontiera cu Ucraina, relatează agenţia oficială Ukrinform.

Pe 14 august, la ora 19:30, convoiul cu ajutor umanitar care plecase din Harkov a ajuns în oraşul Starobelsk, în regiunea Lugansk. Ajutorul umanitar include alimente, apă, medicamente, precum şi alte produse de care au nevoie locuitorii din estul Ucrainei

Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă,

Comunicat

Potrivit ministerului, acest convoi este format din 26 de camioane, 18 dintre care au fost trimise de regiunea Harkov.

Autorităţile ucrainene au decis miercuri să aloce 10 milioane de grivne (570.000 de euro) pentru nevoile umanitare ale populaţiei din estul ţării, afectată de patru luni de lupte între insurgenţii proruşi şi forţele guvernamentale.

Ucraina și Rusia sunt de mai multe zile în impas cu privire la modalitățile de distribuire a unui ajutor umanitar rus pentru bastioanele rebele din Donețk și Lugansk, asediate de armata ucraineană și care se confruntă cu o situație umanitară „critică”.

Asemenea mai multor țări occidentale, Ucraina suspectează că acest convoi care a plecat marți dimineață de la o bază militară dintr-o suburbie a Moscovei și care a făcut o oprire în sudul Rusiei este doar bo acoperire pentru o eventuală intervenție rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept „absurd” de Ministerul rus de Externe.

C.A.