16.6 C
București
marți, 11 mai 2021 - 13:23

Baronul Banatului, Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv pentru campania lui Iohannis

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat definitiv pe Sorin Frunzăverde, baronul de la Caraş Severin, la 2 ani de închisoare cu ssupendare pentru campania la alegerile prezidenţiale din 2014.

Sentinţa este definitivă, iar Frunzăverde trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune, sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA, în vara lui 2015, pentru că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, şi-a folosit influenţa, ameninţând liderii din teritoriu că nu vor primi bani de la buget dacă nu mobilizează oamenii să iasă la vot pentru Klaus Iohannis. Prin intermediul vicepreşedintelui CJ Timiş, Ionesie Ghiorghioni, acuzat în acelaşi dosar, Frunzăverde a încercat să îi determine pe primarii din judeţ să atragă voturi pentru candidatul Klaus Iohannis, pentru a-şi consolida poziţa în partid în cazul în care candidatul sprijinit de el câştiga alegerile, au susţinut procurorii anticorupţie.

M.N.