7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:52
No menu items!

Baronul Adrian Duicu și complicii săi mai stau în arest

spot_img

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis ca președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, să rămână în arest preventiv, el fiind trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de corupție.

Adrian-Duicu_Ponea_SZ-326x235

Tot în arest preventiv rămân Ștefan Constantin Ponea, fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, și Constantin Popescu, om de afaceri și președintele PSD Orșova.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei trei arestați.

Adrian Duicu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, dar și pentru folosirea influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite. Concret, președintele suspendat al CJ Mehedinți, Adrian Duicu a intervenit la înalți demnitari din guvern pentru a impune în funcții de conducere apropiați ai săi, Ștefan Ponea la IGPR și soția acestuia, magistratul Elisabeta Ponea, la Ministerul Public.

În același dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane, printre care și realizatorul TV Andrei Bădin, acuzat de luare de mită.

De asemenea, au fost deferiți justiției Constantin Ștefan Ponea, fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți; Constantin Popescu, om de afaceri și președintele organizației municipale Orșova a PSD; Valentina Drăghia, administrator al unei societăți comerciale; Zenovia Elisabeta Rolea, președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mehedinți, Grigorița Ferarum, consilier principal în cadrul CJAS Mehedinți, Doina Borugă, manager al Spitalului Județean de Urgență Mehedinți, Daniela Popescu, director executiv în cadrul Consiliului Județean Mehedinți și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului județean de Urgență Drobeta Turnu Severin; Cristian Damian Stănoiu, avocat în cadrul Baroului Mehedinți.

M.N.