10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 13:11
No menu items!

Băieții de la ușa pedofilului din Berceni. Bărbatul a fost reținut

spot_img

Mama unui băiat care a mers la un pretins consult medical, a sesizat, marți, Poliția Capitalei despre comportamentul anormal al unui bărbat care susținea că este medic. Gestul femeii a condus la indentificarea unui agresor sexual care obișnuia să racoleze adolescenți în zona Apărătorii Patriei, după eliberarea din închisoare.

Polițiștii Biroului Agresori Sexuali din cadrul Serviciului Omoruri din Capitală au identificat până acum patru adolescenți, dar continuă investigațiile întrucât au indicii clare că mult mai mulți minori au trecut pragul garsonierei lui Vasile Coman, un barbat condamnat pentru fals și înșelăciune, după ce a păcălit mai multe firme să încheie contracte sub pretextul că este un apropiat al lui Raed Arafat.

Investigațiile au arătat că o parte dintre victime nici nu au conștientizat ce li se întâmplă. Ca mod de operare, bărbatul obișnuia să folosească drept „momeală” un puști pe care îl educase să îi aducă pentru „consultații” prieteni și cunoscuți din viata reală și virtuală. Toate datele sunt acum suprapuse în cadrul investigațiilor pe care Biroului Agresori Sexuali din cadrul Serviciului Omoruri din Capitală le face sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Dosarul este construit pe declarațiile luate copiiilor prin intermediul unor oameni specializati în interacțiunea cu victimele agresiunilor sexuale, iar investigațiile sunt completate de analiza minuțioasă a mii de ore de filmări de pe camerele de supraveghere din zonă.

Cazul este cu atât mai complex, cu cât bărbatula  fost eliberat în 2017, după ce a petrecut 7 ani în detenție pentru înșelăciuni în care au fost implicate firme din domeniul medical și chiar Spitalul Universitar din București.

Cazul a atras atenția presei în 2012, întrucât, pe când avea 29 de ani, Vasile Coman se pretindea medic Smurd, apropiat al lui Raed Arafat și reprezentat al fundației SMURD pentru România. La perchezițiile făcute, polițiștii au identificat la acea dată zeci de contracte de achiziții din domeniul medical, uniforme SMURD, ștampile, dar și diplome false. În afară de donațiile pe care susținea că le strânge pentru Fundația SMURD, Coman a mai și promis că intermediază contracte de sute de mii de euro cu Spitalul Universitar București. Toate datele anchetei au condus la proba unei înșelăciuni, Coman fiind trimis în judecată singur pentru prejudicii de aproximativ 15.000 de lei.