15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:59
No menu items!

Bătrână înşelată cu 10.000 de lei prin metoda „Accidentul” de un deţinut

spot_img
foto: mytex.ro
foto: mytex.ro

O bătrână de 84 de ani din localitatea braşoveană Săcele a fost înşelată cu 10.000 de lei prin metoda „Accidentul” de către un deţinut de la Penitenciarul Slobozia, care a sunat-o şi i-a spus că ginerele acesteia a provocat un accident rutier şi are nevoie de bani.

Femeia a fost sunată, în 9 septembrie, de un bărbat necunoscut care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a spus că ginerele ei are nevoie de bani deoarece a provocat un accident rutier.

Bătrâna a convenit să îi dea bărbatului 10.000 de lei, bani pe care îi avea în casă.

Ulterior, femeia de 84 de ani şi-a dat seama că a fost înşelată şi a depus plângere la Poliţie, pentru recuperarea prejudiciului.

„Poliţiştii au stabilit că suspectul a contactat telefonic victima şi după ce a convins-o să dea banii, a contactat o firmă de taximetrie din Săcele şi a comandat o cursă de la domiciliul reclamantei până în municipiul Craiova, unde banii au fost daţi de taximetrist unui complice”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi.

Potrivit polițiștilor, bărbatul care a sunat-o pe femeie era încarcerat la Penitenciarul Slobozia, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol.

Lucian Mera