marți, 19 ianuarie 2021 - 20:31

Băsescu își apără aplaudacii și generalul

Ministrul Sănătății, la cuțite cu șeful vaccinării

Ministrul Sănătății i-ar fi pus gând rău, lui Valeriu Gheorghiță, intenționând să-i golească atipica funcție de atribuții, scriu jurnaliștii de la Adevărul. Replica a...

Miniștrii Cabinetului Cîțu își arată miercuri mușchii

Miniștrii Guvernului Cîțu se vor vaccina împotriva Covid - 19, miercuri, de la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”. Anunțul...

ATENȚIE! Ce trebuie să știți dacă reveniți în țară cu copiii, chiar dacă sunteți vaccinați

Persoanele vaccinate care călătoresc în state cu incidență ridicată de COVID, alături de copiii lor, vor trebuie să-i țină pe aceștia în carantină la...

Procurorii români nu s-au înghesuit să facă parte din echipa lui Kovesi, la Parchetul European. Ce candidați s-au înscris

Doar 14 procurori îndeplinesc criteriile de înscriere la interviul pentru funcția de procuror european, deși România ar fi trebuit să trimită 15 procurori și...

traian_basescu

Traian Băsescu a ieșit, din nou, joi seară, cu o declarație de presă la Palatul Cotroceni, pentru a-i apăra pe foștii directori ai Institutului Cultural Român (ICR) propuși pentru decorare – întâmplător sau nu simpatizanți declarați ai săi -, dar și pe șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), generalul Marcel Opriș – atacați public de Victor Ponta, care a refuzat să semneze decretele prezidențiale prin care acestora le erau acordate cele mai înalte distincții ale statului.

PRINCIPALELE DECLARAȚII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

 • Le multumesc încă o dată pentru calitatea muncii desfășurate la conducerea ICR. Mă refer în primul rând la domnul Patapievici, la Mircea Mihăieș, la Tania Radu și la Dan Croitoru. Au ridicat ICR la un nivel pe care nu-l atinsese niciodată.
 • Mai mult, în stilul moștenit, Victor Ponta a utilizat măciuca pe care o are la îndemână, Corpul de control, pentru a încerca să discrediteze acești oameni și a-și motiva decizia abuzivă de a-i schimba din funcție.
 • Toate afirmațiile legate de neregulile financiare la ICR sunt minciuni, dar ele sunt un mod de guvernare pentru Ponta.
 • În numele statului, pentru că sunt niște oameni de valoare, le cer scuze pentru jignirile aduse de premier. Mi se pare extrem de grav modul cum au fost etichetați.
 • Acuzația de fascism adresată lui Mihăieș e un abuz inimaginabil pe care numai un om profund incult și lipsit de scrupule putea să o facă.
 • Paradoxul e că este exact același om care cu câteva zile înainte se ținea de gât cu Mazăre în Constanța, care nu de mult umblă cu o uniformă nazistă cu toate însemnele SS.
 • Când e Ponta responsabil? Când atacă gratuit un om de cultură sau când se duce și umblă de gât cu unul care ne era prezentat în toată splendoarea lui în uniforma SS?
 • Este proba de cinism pe care acest om o dă și capacitatea lui de a minți.
 • Eu nu spun că e un om care știe istorie sau are capacitatea de a analiza fenomenul fascismului, dar astfel de etichete puse gratuit unui intelectual arată un mod de gândire.
 • La Ponta tot ce nu înțelege e fascism, pentru că atât îl duce capul, iar această etichetare, din gura unui premier al unui stat UE, e cu atât mai gravă.
 • Cu certitudine, voi fi un sprijin pentru oricine încearcă să-și recâștige dreptatea în instanță pe acuzațiile mincinoase ale premierului legate de conducerea ICR.
 • Pentru că suntem la capitolul decorații, am văzut declarația legată de refuzul de a contrasemna decretul pentru Marcel Opriș, directorul STS.
 • A pus-o Ponta, în stilul caracteristic, pe seama accidentului din Apuseni. Minte. Decorarea generalului Opriș a fost propusă pe 11 noiembrie 2013, alături de multe alte decrete de decorare, specifice acțiunilor care se desfășoară în preajma zilei naționale.
 • Este evident că domnul premier nu a vrut să contrasemneze decretul și nu am făcut nicio intervenție.
 • Azi, în mod mincinos, să o pună pe seama accidentului din Apuseni, două luni mai târziu, face parte din modul de a minți al premierului.
 • Vreau să știți că acuzațiile aduse de premier STS-ului, că ar fi avut obligația să identifice unde s-a prăbușit avionul în Apuseni, e tot o minciună. STS nu are capacități de identificare a poziției.

R.D.

Infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată prin smartwatch, înainte de apariția simptomelor

Un studiu realizat de rețeaua de spitale Mount Sinai din New York arată că dispozitivele de tip smartwatch produse de companii precum Apple, Fitbit...

În ce condiții sunt exceptați de la carantină românii din Marea Britanie la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o hotărâre privind intrarea în țară a românilor care sosesc din Marea Britanie, în cadrul...

În scandalul PNL, Emil Boc își tranșează poziția: “Nu am nici o funcție în PNL și nu îmi doresc nici o funcție în PNL”

Emil Boc a declarat marți că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres...

Marcel Ciolacu a fost acasă la Viorica Dăncilă, care i-a făcut un ceai de fructe. Ce povestește fostul premier PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a descris, într-o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, momente din perioada în care a fost premier. Printre...

Vicepremierul Kelemen Hunor a angajat un consilier de stat eliberat din funcție de prim-ministrul Florin Cîțu

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a...