16.1 C
București
joi, 30 mai 2024 - 2:43
No menu items!

„Azilele groazei”. Ștefan Godei, urmărit penal și de DNA. Cum a obținut autorizație pentru azilul din Voluntari deși ”nu îndeplinea cerințele minime de funcționare”

spot_img

Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrâni erau cazaţi în condiţii groaznice, a fost scos miercuri din arest şi dus la DNA, unde a fost anunţat că a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care mai sunt cercetaţi doi funcţionari.

Potrivit DNA, în zilele de 10 şi 11 mai 2023, în scopul obţinerii licenţei de funcţionare pentru un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi pe care-l deţinea în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, Godei ar fi completat documentele necesare conform instrucţiunilor trasate de Florin Rontescu şi Andrei Cornel Năstase, inspectori sociali în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv.

Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, un raport favorabil în condiţiile în care centrul respectiv „nu îndeplinea cerinţele minime de funcţionare, prevăzute de lege”.

Procurorii au menţionat că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ștefan Godei este şeful Asociaţiei „Sf. Gabriel cel Viteaz”, care administra Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi „Armonia”. Godei, care a lucrat ca şofer în Primăria Capitalei, se află în prezent în arest preventiv, el fiind inculpat într-un dosar separat instrumentat de DIICOT.

                                                                                                                 Adina Silav