25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:59
No menu items!

Azarov: Suspendarea acordului Ucraina-UE este o decizie „economică”

spot_img

azarov

Premierul Mikola Azarov a declarat vineri că decizia Ucrainei de suspendare a lucrărilor la acordul de asociere cu UE a fost dictată de probleme economice și a adăugat că strategia în vederea integrării europene rămâne neschimbată, informează AFP.

Această decizie este dictată exclusiv de motive economice şi nu schimbă direcţia strategică a ţării„, a precizat Azarov, după ce Ucraina a renunțat joi la Acordul de Asociere cu UE, cu o săptămână înainte de semnarea sa prevăzută și îndelung așteptată la summitul Parteneriatului Estic, subliniind că „Decizia de a suspenda pregătirile în vederea acordului de asociere este dificilă, dar singura posibilă, ţinând cont de situaţia economică din Ucraina. Această decizie are un caracter economic”.

Premierul a subliniat că poziţia FMI, care a cerut Kievului să crească tarifele la gaze şi să blocheze salariile, a fost „ultima picătură”, care a umplut paharul.

Deputaţii opoziţiei au catalogat joi drept „anticonstituţional” decretul lui Azarov, au cerut demisia acestuia şi destituirea preşedintelui Viktor Inaukovici.

C.A.