12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:17

Avizele ISU, greu de obținut

spot_img

Perioada foarte lungă pentru obţinerea avizelor de la ISU, limitarea numărului de persoane într-un local sau neconcordanţele din legi sunt doar câteva dintre nemulţumirile patronilor de cluburi şi restaurante. În plus, patronii spun că pompierii vin rar pentru avizare sau consiliere şi astfel nu ştiu dacă localul lor corespunde sau nu normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Patronii de restaurante şi cluburi le-au mărturisit jurnaliștilor de la Digi24 că se uită cu groază peste listele unde sunt enumerate documentaţiile necesare pentru dosarul care se depune la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Doar pentru un singur aviz li se cere o serie întreagă de documente.

Mulți dintre ei nu au autorizaţii de la ISU, pentru că, spun ei, şi-au depus dosarele de mai bine de un an şi încă niciun pompier nu a venit în control, obligatoriu pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare.

O altă nemulţumire a patronilor se referă la faptul că noile prevederi ISU prevăd un spaţiu de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană din local. Iar asta le limitează extrem de mult numărul de clienţi. Şi ajung astfel să refuze consumatori. Implicit, şi veniturile le-au scăzut semnificativ.

Ei spun că vor fi nevoiți să concedieze o parte din personal – barman și ospatari – pentru că nu vor mai avea nevoie de serviciile lor dacă numărul consumatorilor admiși în local este considerabil mai mic.