duminică, 25 octombrie 2020 - 18:46

Avizele ISU, greu de obținut

Condamnare cu suspendare pentru un medic acuzat de 185 de infracțiuni de luare de mită și trei de spălare de bani

Un medic din Prahova care a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de...

Premierul bulgar Boiko Borisov, diagnosticat cu Covid-19

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că duminică a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, informează agenţia BTA, preluată de Agerpres. Acesta se afla...

Spania anunță o nouă stare de urgență, pe măsură ce infecțiile cu COVID cresc

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat duminică o nouă stare de urgență într-un efort de a reduce infecțiile cu coronavirus în creștere, impunând restricții...

Marocani, moldoveni și ucraineni, traficați pentru muncă de interlopii români din Spania

Poliția spaniolă a destructurat o rețea de români care exploata imigranți clandestini în ferme din Spania, unde aceștia duceau o adevărată viață de sclavi....

Perioada foarte lungă pentru obţinerea avizelor de la ISU, limitarea numărului de persoane într-un local sau neconcordanţele din legi sunt doar câteva dintre nemulţumirile patronilor de cluburi şi restaurante. În plus, patronii spun că pompierii vin rar pentru avizare sau consiliere şi astfel nu ştiu dacă localul lor corespunde sau nu normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Patronii de restaurante şi cluburi le-au mărturisit jurnaliștilor de la Digi24 că se uită cu groază peste listele unde sunt enumerate documentaţiile necesare pentru dosarul care se depune la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Doar pentru un singur aviz li se cere o serie întreagă de documente.

Mulți dintre ei nu au autorizaţii de la ISU, pentru că, spun ei, şi-au depus dosarele de mai bine de un an şi încă niciun pompier nu a venit în control, obligatoriu pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare.

O altă nemulţumire a patronilor se referă la faptul că noile prevederi ISU prevăd un spaţiu de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană din local. Iar asta le limitează extrem de mult numărul de clienţi. Şi ajung astfel să refuze consumatori. Implicit, şi veniturile le-au scăzut semnificativ.

Ei spun că vor fi nevoiți să concedieze o parte din personal – barman și ospatari – pentru că nu vor mai avea nevoie de serviciile lor dacă numărul consumatorilor admiși în local este considerabil mai mic.

Ciocniri violente la Napoli, între poliție și italienii care protestează împotriva restricțiilor

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii...

Cel mai performant spital Covid din România: 98% dintre pacienți, vindecați

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România. Peste 98% dintre cei pacienții internați cu SARS-CoV-2 au...

Monica Anisie: Tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, vineri, în cadrul emisiunii “Viitor cu Clasă” de pe stirileprotv.ro, că tezele ar putea fi eliminate în anul...

Copiii infectați cu Sars-CoV-2 în 40 de zile de școală, mai numeroși decât în șase luni de pandemie

Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani,...

Comisar-șef: Hoții care aruncau bancomatele în aer și-au făcut „studiile” în străinătate

Cei patru autori de furturi din bancomate, prinşi în flagrant şi cercetaţi, în arest preventiv, pentru fapte ce ar fi fost comise în ultima...