7.5 C
București
marți, 2 martie 2021 - 12:47

Aveți probleme la vizionarea unui filmuleț pe internet? Iată ce pățiți

Un fișier video care nu se descarcă bine pe un dispozitiv mobil provoacă un stres echivalent cu cel produs de un film horror, arată, într-un raport, compania de telecomunicații Ericsson.

Specialiștii suedezi au măsurat pulsul, activitatea cerebrală și mișcările ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon. Dacă li se cerea să îndeplinească o sarcină pentru care era necesară vizionarea videoclipurilor, pauzele datorate timpului de descărcare au făcut să crească ritmul cardiac cu 38%. Dacă pauza dura șase secunde, de exemplu, „stresul provocat de întârzieri a fost asemănător cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau rezolvarea unei probleme de matematică și chiar mai mare decât cel resimțit la o coadă la casă într-un supermarket”, a subliniat Ericsson într-un raport trimestrial asupra tendințelor înregistrate în domeniul internetului mobil.

Grupul suedez, care furnizează operatorilor telefonici mijloace de accelerare a vitezei de descărcare, arată că „o rețea performantă, atunci când este nevoie, este esențială pentru îmbunătățirea valorii mărcii unui operator mobil”.

Testul a fost realizat la Copenhaga, oraș care nu se confruntă prea des cu disfuncționalități ale traficului de internet. Potrivit unei echipe de cercetători de la Universitatea finlandeză din Aalto, Danemarca beneficia în 2014 de cea mai rapidă rețea de internet din lume, cu 22,3 megabiți pe secundă.

Compania Ericsson apreciază că traficul mondial de date mobile va crește exponențial în următorii șase ani. În ultimele 12 luni, acesta a crescut cu 65%.

Olimpia Diaconiuc