21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:46
No menu items!

Avertizare meteo de ploi şi vijelii. Care sunt județele vizate de Codul galben

spot_img

O atenţionare Cod galben care vizează ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. De marţi dimineaţă şi până miercuri, la ora 15:00 va ploua abundent, iar viteza vântului va atinge până la 70 kilometri pe oră.

Codul galben meteorologic intră în vigoare marţi dimineaţă, la ora 6:00.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea şi sud-estul Munteniei, respectiv în județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași, vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Pe parcursul zilei de marţi (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

În cursul zilei de marţi, intensificări temporare ale vântului vor fi şi în sudul Moldovei şi local în Muntenia, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi viteze de 70…80 km/h.

Atenţionarea este valabilă până miercuri, la ora 15:00.

În București, cerul va prezenta înnorări şi trecător vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

                                                                                                                  Adina Silav