Avertizare MAE: Cozi de zeci de kilometri la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria

Exporturile își revin: Deficitul comercial al României, la minimul ultimilor 10 ani

Vama Promachonas, de la frontiera dintre Grecia și Bulgaria, rămâne blocată de transportatorii bulgari, ca reacție la acțiunile fermierilor eleni, consecința fiind crearea unei coloane de aproximativ 30 km de mașini de mare tonaj pe partea elenă.

MAE a transmis o alertă de călătorie atât pentru persoane fizice, cât şi pentru transportatori, deşi fermierii eleni au ridicat barajele de la frontiera cu Bulgaria.

De asemenea, la frontiera cu Turcia, Vama Kipi este deschisă numai autoturismelor și autobuzelor, nu și camioanelor. Ca urmare a faptului că Asociația Transportatorilor Bulgari amenință cu blocarea tuturor punctelor de frontieră cu Republica Elenă, se recomandă conducătorilor auto care doresc să intre în Grecia evitarea deplasării prin punctele de frontieră cu Bulgaria și să opteze pentru punctele de frontieră cu Macedonia.

comunicat MAE

Potrivit MAE, continuă să fie blocate de către fermierii eleni mai multe tronsoane rutiere, dar situația blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, aşa că se recomandă și verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către persoanele interesate de tranzitarea teritoriului Greciei.

S. M.

NICIUN COMENTARIU