18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:33
No menu items!

Avertismentul Statului Islamic pentru Europa: “Femeile vor purta văl, iar cei care beau vor fi biciuiți”

spot_img

Trei militanți ai Statului Islamic au acceptat să vorbească despre viața lor în interiorul grupării teroriste, pentru un post italian de televiziune.

Cei trei – printre care și un adolescent de 15 ani – se află într-o închisoare de lângă Kirkuk, în regiunea irakiană Kurdistan, unde au fost intervievați de un jurnalist italian.

Din spatele gratiilor, teroriștii au lansat un avertisment la adresa Europei, afirmând că Statul Islamic va pune stăpânire pe teritoriul european, le va obliga pe femei să poarte văl, iar cei care beau alcool vor fi biciuiți în public.

Muhenet, în vârstă de 30 de ani, spune că s-a alăturat în mod voluntar Statului Islamic. Acum, este plătit cu 300 de dolari pe lună, mai mult decât ar fi câștigat înainte ca zidar. „Filosofia ISIS este jihadul: omoară-ți toti inamicii. Creștini vor trebui să se convertească la islam sau să plătească o taxă Statului Islamic, altfel, vor fi uciși”, afirmă el.

Referitor la situația dramatică a tinerelor Yazidi, bărbatul susține că acestea au fost violate pentru că au refuzat să se convertească: „Fiecare dintre noi a primit o femeie. Una costă aproximativ 800 de dolari, în funcție de cât de frumoasă este”.

Abdullah are doar 15 ani și a fost recrutat încă din primul an de liceu: „Niște prieteni ai mei au intrat în contact cu Statul Islamic, așa că m-am alăturat și eu. Nu am fost antrenați până acum. Uneori, vin liderii Statului Islamic să ne învețe că alcoolul, țigările și prostituția înseamnă păcat în legea islamului. În Europa sunt mulți infideli, dar și mulți musulmani. Când ISIS a pus stăpânire pe Mosul, străzile erau pline de morți. Bineînțeles că mi-a fost frică, oamenii erau uciși pe străzi”.