12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:18

Avertisment pentru românii care merg în Grecia

spot_img

Marinarii, transportatorii feroviari şi angajaţii din transportul în comun din Grecia “sărbătoresc” Ziua Muncii prin acţiuni de protest

greva grecia

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe românii care doresc să se deplaseze pe teritoriul Greciei că, vineri, au loc greve ale marinarilor, transportatorilor feroviari şi ale angajaţilor din transportul în comun.

Potrivit unui comunicat MAE, lucrătorii din domeniul transportului în comun din Grecia au anunţat, joi, că vineri organizează o grevă de 24 de ore, cu înregistrarea unor modificări de orare de funcţionare. În plus, marinarii şi transportatorii feroviari vor organiza, de 1 Mai, acţiuni greviste de 24 de ore.

Prin urmare, transportul în comun se va desfăşura după următorul program: autobuzele vor circula de la ora 9.00 la ora 21.00, iar troleibuzele de la ora 8.30 la ora 21.00, în timp ce cursele trenurilor şi metrourilor suburbane vor fi anulate. Lucrătorii de la metroul cu traseele din zona urbană, precum şi cei de la tramvai vor protesta doar în primele ore ale dimineţii, până la ora 9.00.

MAE precizează că persoanele interesate pot obţine informaţii la numărul +30 14511 şi de pe site-ul http://www.trainose.gr.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet http://www.mae.ro, pentru a obţine informaţii actualizate.

Oficialii MAE reiterează că români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, inclusiv în Grecia, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

R.D.