15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 10:06
No menu items!

AVAS scoate zeci de firme la vânzare

spot_img

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vrea ca în 2013 să scoată la vânzare pachete majoritare sau minoritare de acţiuni la 50 de firme, din cele 329 de firme pe care le are în portofoliu.

AVAS apreciază că privatizarea este un „subiect sensibil”, din cauza complexităţii operaţiunilor şi problemelor economice şi sociale.

„Privatizarea pentru pachetele de acţiuni gestionate de AVAS este un sector sensibil, această activitate desfăşurându-se în conformitate cu legislaţia specifică privatizării şi cu angajamentele faţă de Fondul Monetar Internaţional. Dificultăţile procesului de privatizare a societăţilor comerciale sunt determinate atât de aria întinsă a problematicii care trebuie rezolvată, cât şi de profunzimea cu care trebuie abordate şi soluţionate problemele de natură economică şi socială”, a declarat într-un comunicat preşedintele AVAS, Marius Lucian Obreja.

Pentru societăţile aflate în insolvenţă, AVAS are în vedere aplicarea unor măsuri care să urmărească menţinerea în funcţiune a modulelor viabile şi păstrarea locurilor de muncă. Modulele viabile vor fi valorificate de către investitorii interesaţi să preia afacerile la cheie, precizează AVAS.

Instituţia are în portofoliu 330 de firme, din care 13 sunt pachete majoritare.