17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 22:12
No menu items!

Autoritățile ruse renunță la închiderea unui spital pentru copii bolnavi de cancer în urma reacției puternice a societății

spot_img

Autoritățile ruse renunță la închiderea unui spital pentru copii bolnavi de cancer în urma reacției puternice a societății

Autoritățile de la Sankt Petersburg au promis, miercuri, să renunțe la un proiect de a înlocui un spital pentru copii bolnavi de cancer cu o clinică rezervată magistraților, după declanșarea unei polemici pe aceastã temă.

‘Spitalul funcționează și va continua să funcționeze așa cum a făcut-o întotdeauna. Punct. Totul va fi ca înainte. Nu va exista nicio închidere’, a declarat Andrei Kibitov, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Sankt Petersburg.

La rândul său, Viaceslav Makarov, președintele parlamentului local, a declarat că nu a fost luată nicio decizie, nici asupra unei reorganizări a spitalului nr. 31, nici asupra închiderii sale.

Anunțarea proiectului de închidere a spitalului nr. 31, cunoscut pentru departamentul său de oncologie pediatrică, a provocat indignare în Rusia în ultimele zile. Mai multe petiții împotriva proiectului au fost lansate pe internet, adunând peste 150.000 de semnături.

Personalități ruse, printre care laureatul Premiului Nobel pentru fizică Jaures Alferov, scriitorul Daniil Granin, actorii Oleg Basilașvili și Serghei Iurski au fãcut apel într-o scrisoare adresată guvernatorului din Sankt Petersburg, președintelui Vladimir Putin și magistraților să nu sacrifice acest spital, situat în plin centrul insulei Krestovski.

Miercuri seară, o manifestație împotriva proiectului este programată în fosta capitală imperială, iar organizatorii așteaptă aproape 10.000 de participanți.

A.V.