12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 15:27

Autorii unuia dintre atacurile armate din Paris au strigat “Allahu Akbar!”

spot_img

Autorii unuia dintre atacurile armate comise vineri noapte în centrul Parisului strigau “Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare – n.r.) în timp ce trăgeau cu armele automate, potrivit unui martor care a fost intervievat de postul France Info, transmite sâmbătă EFE.

Martorul, care a povestit ceea ce a văzut printre hohote de plâns, a declarat că se afla împreună cu mama sa în sala de spectacole Bataclan, din arondismentul XI, când mai mulți indivizi au intrat în forță și au început să tragă.

Martorul a povestit că i-a auzit de mai multe ori pe autorii atacului strigând “Allahu Akbar” și că, după o rafală de împușcături, când se părea că presupușii teroriști au plecat, a reușit să fugă și el împreună cu mama sa.

Potrivit Reuters, oficiali americani din serviciile de securitate consideră că seria de atacuri care au avut loc vineri seara la Paris au fost, cel mai probabil, coordonate, conform primelor informații de la fața locului, a declarat o sursă apropiată domeniului de intelligence, potrivit Reuters.

“Arată exact ca o serie de atacuri coordonate”, a spus sursa citată.