Austria va construi bariere la granița cu Slovenia

Austria va construi ”bariere tehnice” la granița sa cu Slovenia pentru a controla mai eficient fluxul de migranți care traversează zilnic granița, a declarat ministrul de Interne de la Viena, citat de Reuters.

Peste 680.000 de migranți care fug de război și sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa și Asia au ajuns în Europa în acest an, Slovenia și Austria fiind în acest moment printre cele mai expuse state din UE pe traseul spre Germania, după ce Ungaria și-a închis granițele.

Austria și Slovenia sunt membre ale spațiului Schengen, ceea ce înseamnă că infrastructura clasică (bariere, limitatoare) a fost desființată. Controalele pot fi reintroduse în interiorul spațiului Schengen doar în cazuri excepționale.

”Situația de aici este foarte dinamică. Avem între 3.000 și 8.000 de oameni care trec granița zilnic. Dar trebuie să ne pregătim și pentru 12.000”, a spus Johanna Mikl-Leitner.

Aceasta nu a oferit detalii despre specificul construcției sau despre termene în timp. Scopul este asigurarea unei intrării ”ordonate și controlate” în Austria.

Marți, premierul landului german Bavaria a criticat Austria pentru că nu gestionează valurile de migranți care vin înspre sudul Germaniei și a criticat-o și pe cancelarul federal Angela Merkel pentru atitudinea din această criză.

NICIUN COMENTARIU