7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 14:48
No menu items!

Au fost audiați șefii lui Adrian Iovan. Urmează ROMATSA

spot_img

strada iovan

Parchetul Militar a audiat, săptămâna trecută toată conducerea Școlii Superioare de Aviație, adică șefii pilotului Adrian Iovan, care și-a pierdut viața în tragedia aviatică din munții Apuseni, pe 20 ianuarie 2014.

În continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori din cadrul Secţiei parchetelor militare, desemnată cu instrumentarea cauzei, a procedat, în perioada 07.04.2014 – 11.04.2014, la audierea, în calitate de martori, a unor persoane din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, respectiv din conducerea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, precum şi a unor dispeceri de serviciu la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. În perioada următoare vor fi efectuate audierea celorlalte persoane vătămate şi audierea controlorilor de trafic aerian.

comunicat PÎCCJ

SursaZilei a dezvăluit în exclusivitate că directorul de Operaţiuni Aeriene din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, Ioan Zaporojanu – cel care a autorizat ultimul zbor al lui Adrian Iovan – a fost numit în funcţie fără a trece testările obligatorii prevăzute de legislaţia în domeniul aviaţiei civile. Mai mult, Zaporojanu n-a știut la testul scris toate întrebările, așa că testele necesare pentru ocuparea funcției le-a dat o lună mai târziu după ce fusese numit. Așa că Autoritatea Aeronautică i-a prelungit perioada de pregătire pentru teste cu 2 luni, timp în care Zaporojanu a ocupat funcția de director de zbor al Școlii,temporar.

Ioan Zaporojanu a fost impus în funcţie de Ştefan Sârbu, actualul director al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi protejatul lui Constantin Voicu, șeful Direcţiei Generale Transport Aeronaval din Ministerul Transporturilor. Direcţia a fost special creată la sfârşitul anului trecut pentru fostul pilot şi vicepreşedinte PNL sector 5, Constatin Voicu. Voicu avea, în 2010, o pensie de 31.000 de lei pe lună.

M.N.