15.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 8:29
No menu items!

Atribuirea serviciilor juridice pentru A2 suspendată

spot_img

Cabinetul de avocaţi Boştină şi Asociaţii a obţinut la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor suspendarea procedurii de atribuire a serviciilor de asistenţă juridică pentru disputele şi litigiile generate de construcţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, informează, joi, casa de avocatură.

Avocaţii de la Boştină şi Asociaţii au contestat documentaţia emisă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect ‘Servicii de asistenţă juridică pentru reprezentarea CNADNR S.A în instanţele arbitrale şi de judecată în vederea soluţionării disputelor şi litigiilor din cadrul Contractului de Proiectare şi Execuţie a tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia’.

‘Am depus contestaţia pentru că, pe de o parte, caietul de sarcini conţine prevederi nelegale şi discriminatorii, de natură a restricţiona accesul operatorilor economici interesaţi la procedura de achiziţie publică ceea ce, pe de altă parte, aduce atingeri grave principiilor care guvernează modalitatea de atribuire a contractelor de achiziţie publică’, a precizat avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis cererea casei de avocatură de a suspenda procedura de atribuire, în stadiul în care se află, până la soluţionarea cauzei.

Ministerul Transporturilor a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi – Max Boegl.

Traficul pe tronsonul Cernavodă-Medgidia  a fost inaugurat în iulie acest an. Traficul se desfăşoară pe tronsonul Cernavodă – Medgidia pe o singură cale, în regim de drum naţional.