15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:25
No menu items!

Atodiresei va lupta cu centura pe masă la Local Kombat Oneşti. PROGRAMUL GALEI

spot_img

Luptătorul român Ionuţ „Pitbull” Atodiresei va lupta pentru titlul mondial WAKO Pro la categoria 64,5 kilograme în gala Local Kombat de la Oneşti, programată pe 7 decembrie, după ce a fost desemnat de forul mondial drept challenger obligatoriu pentru deţinătorul centurii, spaniolul Aitor Eguzkiza. La gala unde vor lupta sportivi din 4 ţări vor fi prezenţi şi o parte dintre cei calificaţi în marea finală Superkombat, programată pe 22 decembrie.

Gala din oraşul natal al Nadiei Comăneci programează 10 meciuri, dintre care 4 vor fi internţionale, iar alte 5 se vor disputa pentru titlul naţional Local Kombat, sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, pe card fiind incluse şi două dueluri pe reguli de MMA. “Vor participa cei mai buni sportivi pe categorii din România în acest moment, mulţi dintre ei descoperiţi în ultima perioadă şi care tind să facă pasul spre circuitul Superkombat, acolo unde sunt deja Atodiresei, Lungu, Mitu şi Olar. Deşi iniţial l-am gândit ca pe un eveniment naţional, acum a devenit unul internaţional deoarece pe lângă faptul că vor participa sportivi din 4 ţări, va fi putea urmărit în direct şi în alte şase ţări din zona balcanică”, a declarat promotorul Eduard Irimia, care este preşedintele Superkombat, completat de primarul municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghină: “Sper că publicul din Oneşti va aprecia spectacolul din ring, iar la anul vom reuşi să organizăm din nou un astfel de eveniment.”

La gala organizată în Sala Polivalentă din Oneşti, vor fi prezenţi şi o parte dintre sportivii care vor urca în ring în marea finală Superkombat, programată pe 22 decembrie. “Gala de la Oneşti va avea o dublă însemnătate. Pe lângă un eveniment spectaculos, vom Am decis ca în gala de la Oneşti să prezentăm marea finală de pe 22, atunci când o parte dintre finaliştii K-1 vor lupta într-un eveniment pe care încerc să-l organizez la Bucureşti şi care se anunţă a fi cel mai important în Europa pe 2012 în artele marţiale. Mâine voi lua decizia finală în această privinţă”, a mai afirmat oficialul, adăugând  că americanul Mighty Mo va fi unul dintre cei care vor urmări din tribune gala de la Oneşti.

Un veteran al galelor Local Kombat, Ionuţ Atodiresei, deţinător al centurii Intercontinentale, a primit o veste bună cu numai două săptămâni înainte de gala de pe 7 decembrie, urmând să lupte pentru titlul mondial WAKO Pro împotriva spaniolului Aitor Eguzkiza, care deţine centura de un an şi jumătate. “Sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile. Este pentru a doua oară când am şansa să devin campion mondial la profesionişti şi sper ca de data asta să şi reuşesc, mai ales că lupt acasă, în Moldova”, a spus şi cel poreclit “Pitbull”.

În ultimul meci de pe card, se vor înfrunta doi coloşi într-un duel pe reguli de MMA, Alexandru “Muntele Bihorului” Lungu şi americanul Steven “The Panda” Banks, cei doi totalizând peste 300 de kilograme.

Evenimentul programat pe 7 decembrie, de la ora 19:00, va fi transmis în direct, în România, pe Sport.ro, iar preţul unui bilet este de 30 de lei.

 

Iată fight-cardul galei de pe 7 decembrie de la Oneşti:

1. Titlul naţional Local Kombat (-60 kg)

Marius Grăunte vs Florin Lupu

 

2. Titlul naţional Local Kombat (-69 kg)

Amansio Paraschiv vs Alin Şpan

 

3. Titlul naţional Local Kombat (-72 kg)

Cristian Milea vs Claudiu Bădoi

 

4. Titlul naţional Local Kombat (-85 kg)

Cristian Ristea vs Alexandru Nedelcu

 

5. Titlul naţional Local Kombat (-95 kg)

Dănuţ Hurduc vs Gabriel Flutur

 

6. Super-fight MMA (+96 kg)

Zsolt Balla vs Adrian Stoiţi

 

7. Super-fight (-72,5 kg)

Phillipe Salmon (Franţa) vs Adrian Mitu (România)

8. Super-fight (-75 kg)

 

Yasin El Hana (Franţa) vs Miodrag Olar (România)

9. Titlul mondial WAKO Pro (-64 kg)

 

Ionuţ Atodiresei (România) vs Aitor Eguzkiza (Spania)

 

10. Super-fight MMA (+120 kg)

Steven Banks (SUA) vs Alexandru Lungu (Romania)

Andi Topală