9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:26
No menu items!

Atenție, șoferi! Se schimbă total sistemul de roviniete. Cât costă rovinieta pentru o zi

spot_img

Perioada de valabilitate a rovinietei se modifică complet. Noul set de opțiuni  include posibilitatea de a plăti pentru o zi, cu un cost redus de trei lei în comparație cu taxa săptămânală actuală, care va fi eliminată. În plus, se renunță la taxa pentru drum cu o valabilitate de trei luni și apare opțiunea pentru două luni.

Noul sistem de roviniete va intra în vigoare după 25 martie 2024.

De la această datpă, șoferii care ies cu mașinile pe drumurile naționale vor putea opta între următoarele tipuri de roviniete: 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile şi 12 luni.

O schimbare semnificativă constă în introducerea rovinietei zilnice, la un cost de 2,5 euro, ușor sub tariful actual de 3 euro pentru o săptămână. Rovinieta săptămânală va fi înlocuită de una valabilă 10 zile, cu un preț de 3,3 euro. În locul rovinietei de 90 de zile, se va introduce una pentru 60 de zile, la tarifele de 28,2 euro pentru vehiculele de marfă și 8,4 euro, pentru autoturisme.

Tarifele pentru rovinieta anuală rămân neschimbate, fiind de 28 de euro pentru autoturisme și 1.210 euro, pentru camioane.

R. Dan