15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:31
No menu items!

Atacuri aeriene asupra zonelor controlate de Statul Islamic în Siria

spot_img

OSDO: Avioanele care au derulat raiduri la vest de orașul Kobani, cunoscut și ca Ain al-Arab, au venit din direcția Turciei

atac

Zona controlată de organizația jihadistă Statul Islamic (SI) în apropierea graniței Siriei cu Turcia a fost lovită de atacuri aeriene în cursul nopții de marți spre miercuri, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmit Reuters și AFP.

Șeful OSDO, Rami Abdulrahman, a spus că avioanele care au derulat raiduri la vest de orașul Kobani, cunoscut și ca Ain al-Arab, au venit din direcția Turciei. El a adăugat că acestea nu erau siriene.

Înainte și după miezul nopții, avioane venite din Turcia au lansat mai multe atacuri asupra unor poziții și rute de aprovizionare ale SI la aproape 35 km vest și sud de Kobani, situat la frontiera cu Turcia

 Rami Abdulrahman,

director OSDO (pentru AFP)

El a mai spus, citat de Reuters, că cinci atacuri aeriene au lovit miercuri și teritoriul controlat de Statul Islamic în apropierea graniței Siriei cu Irakul. Rami Abdulrahman a precizat că raidurile au lovit orașul de frontieră Albu Kamal și împrejurimile.

„Oamenii de acolo, activiștii, spun că (atacurile) vin probabil de la coaliția (internațională), nu de la regim”, a afirmat el, adăugând că forța exploziilor a fost mare, ca a celor de marți.

SUA și aliații lor arabi au lansat marți primele atacuri asupra pozițiilor Statului Islamic în Siria. Potrivit OSDO, zona din jurul orașului Albu Kamal a fost bombardată puternic de forțele conduse de SUA, fiind înregistrate aproximativ 22 de atacuri în regiune. Albu Kamal este unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei între Irak și Siria de-a lungul unei granițe pe care SI vrea să o elimine după cucerirea teritoriilor de ambele părți.

C.A.